Tallhed 2015

Street & Strip Midsummer festival 2015

En tradition skapar man genom att gång på gång repetera någonting som folk tycker om.
Street &Strip Midsummer Festival är helt klart en tradition som är så mycket mer än bara Dragracing.

Midsommar ska firas i Orsa oavsett vind väder och hälsa. Få saker är bättre än att packa med sig familj och team och tillbringa denna trevliga helg i hjärtat av dalarna.

Detta trots att vädret inte alltid är det bästa rent värmemässigt. För av någon anledning så brukar det aldrig vara riktigt varmt under denna högtid. Detta till trots så kommer både publik och förare år efter år, bara för att detta är en tradition, och traditioner följer man.

Det man däremot inte följer traditionsenligt inom NCFMF
(Night Cruisers Färnäs Motor Förening) är vilken cup man ska ingå i detta år.

Man hoppar av SDC och startar en egen i och med de tre tävlingar i Tallhed Cup man ska köra i år, samtidigt som midsommartävlingen kommer att ingå i EDRS med tillhörande klasser för denna deltävling.

Man har till i år rättat till depåområdet bakom startområdet lite grann, men än lyser den nya asfalten där med sin frånvaro. Banan är tillfixad sedan länge och fästet har genom åren blivit riktigt bra.

I vanlig ordning finns det mat och dryck på området för er som vet med er att det kan kurra i magen.

Midsommar festivalen
Vi kommer i år bland annat köra klasserna Advanced ET
(med ett break out på 3,66/201 m, öppet för alla slags bilar & dragsters)
ET racing Doorslammer Index A-E, Super Pro Street, Super Pro ET, Pro ET, Pro Street, SM i Jr dragster, Street Bike, Super Gas Bike, Super Comp Bike, Super Street Bike samt Junior Dragbike.

Det blir alltså en salig blandning av bilar och motorcyklar som en gång börjat sitt liv i det civila men som sedan byggts om för ändamålet, till rena rama dragracingbyggen som aldrig sett en allmän väg.
I vanlig ordning är det öppen depå med allt vad det innebär vilket gör att du som förstagångsbesökare på ett dragracingevenemang verkligen kan få dig en ordentlig genomgång vad dragracing egentligen är. Du som tävlar och vet vad du har att vänta dig av denna tävling vet ju också att det brukar dukas upp till långbord på småtimmarna och att det kan bli betydligt festligare på natten än på dagen. Just detta brukar vara någonting som alla team gillar och en av sakerna som får många att återkomma år efter år.
Det klart också du ska dit i år och fira midsommar.
Det är ju en tradition.

Datum för Tallhed Cup

16-17 maj
19-21 juni (samt EDRS)
1-2 aug